luni, 11 octombrie 2010

Ciolan de porc la cuptor

Nu mai facusem niciodata ciolan de porc, dar pentru ca eram foarte familiarizata cu postproductia (aia care include cutit, furculita si mai ales mainile goale manjite pan' la cot), am zis ca trebuie sa incerc sa o scot la capat si acasa, nu doar la carciuma.

Asa ca, in incercarea de a obtine un ciolan cu carne frageda si crusta crocanta, am cumparat unu' (de retinut - e si foarte ieftin), l-am adus acasa si l-am tratat porceste. Intai a fiert vreo ora intr-o oala cu fruze de dafin si boabe de piper. Intre timp, am luat cativa catei de usturoi si i-am zdrobit in mojar cu niste sare de mare si vreo lingura de boabe de chimen.
Photobucket

Dupa ce am scos ciolanul de la balacit, l-am uns pe toate partile cu pasta de usturoi aromato-sarata si l-am pus intr-un vas termorezistent, numai bun de bagat la cuptorul incins.
Photobucket

Inainte de a impacheta vasul cu ciolan in folie de aluminiu, am aruncat si vreo doua-trei capatani de usturoi intregi si necojite. Vedeti voi imediat de ce ;)

Deci ciolanul bine acoperit a intrat la cuptorul incins la vreo 180 de grade si a stat acolo vreo ora. Dupa care i-am scos folia de aluminiu si l-am lasat sa se rumeneasca inca vreo juma' de ora, intorcandu-l din cand in cand, sa se aureasca pe toate partile.

Cat animalu' de rumenea, am fiert si niste cartofi, numai buni pentru un piure. The yummy twist a fost a usturoiul care a fost copt cu ciolanul a fost decojit si aruncat la invalmaseala, alaturi de o cantitate considerabila de unt...
Photobucket
...ca daca-i porc, porc sa fie!
Photobucket

Asa ca o saptamana frumoasa sa aveti si voi si poate ne vedem duminica ;) (vezi postul de mai jos)

7 comentarii:

Sara & Miki spunea...

Nu stiu daca poate rezista cineva... la asa meniu.

Florin spunea...

vorba lui Divertis: "Somnoroase pasarele / Pe la cuiburi se intorc/ Si atarna-n ramurele / Cate un jambon de porc" :))

Mazilique spunea...

asta poezie! =))

Wine and Knives spunea...

tu dai cu jamboane, florin da cu ciorbe cu afumaturi si eu TREBUIE sa mananc aproape nuami salate. pai e corect...

Mazilique spunea...

@wine and knives - noi toti suntem in situatia cu salate, da' uite ca mai avem scapari. eu zic sa ne completezi meniul cu un desert. de porc, desigur :))

xxl spunea...

Porcarii dom'le, porcarii! :D

Wine and Knives spunea...

eu zic sa nu vorbim de funie in casa spanzuratului :))